onsdag 5. august 2015

Clematis

Jeg liker vekster som klatrer. Når de i tillegg produserer blomster, er jeg fornøyd. For noen år siden plantet jeg ut en del clematis, men dessverre døde flere av de av " voksesyke". Men i sommer bestemte jeg meg for å prøve igjen. Når rosene er på hell, er det vakkert at clematis kan overta blomstringen.

I dag plantet vi

Clematis " Blekitny Aniol" ved inngangspartiet på høyre side, hvor jeg har hatt blodbeger. Den er blålilla, stor, kan bli inntil 3 m høy, skal blomstre fra juni til oktober og vil trives på solrikt voksested.

Clematis vit " Mme J. Correvon". En rød viticella type. Den skal blomstre fra juni til september, og den satte vi utenfor gjestehuset, sammen med Magnoliatreet. Den blir 4 m høy.

Clematis " Pink Fantasy", er satt ved rosebuen på siden mot sjøen ( sammen med gjerdesolhatten).Den blir 2 m høy, blomstrer fra juni til oktober og er som navnet tilsier, nydelig og rosa.

Clematis vit " Etoile de Violette" er satt på den andre siden av rosebuen. Jeg tror jeg har samme viticellatype ved inngangspartiet. Den er enkel, mørk burgunder i farge, blir 4 m høy, og blomstrer fra juni til september.
Clematis i epletre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hamamelis i blomst.

Det er ennå tidlig i februar, men her i Elidas hage ser vi at våren er i sikte. Hamamelis har blomstret på bar kvist lenge. Men den blomst...